Villkor för köp och leverans

Köpvillkor

Allmänt

För att kunna handla i vår webbutik måste du ange en leveransadress inom Skellefteå, Umeå, Robertsfors, Vännäs, Bjurholm eller Vindelns kommuner. Är du bosatt utanför dessa kommuner kan du inte handla i webbutiken utan måste ta kontakt med oss via telefon 070 - 294 39 14 eller e-mail lo@svartberget.com så kan vi hjälpa dig.

Betalning

Kort och banköverföring
Betalning med Payson. Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett PaysonKonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se

Swish

Betalning kan även göras via Swish.

Faktura via Payson

Vi erbjuder betalsättet "PaysonFaktura" i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om -- kr. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om 60 kr tillkommer. Vi debiterar en dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om ångerrätt

Enligt distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden.

Information om pantsättning

Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Ångerrätt

Enligt distanshandelslagen har du som konsument 14 dagars ångerrätt på köp via e-handel eller distanshandel.

Priser

Alla priser i webbutiken anges inklusive moms, men exklusive fraktkostnader. På hemsidan anges priser exklusive moms alltid omgivna av parenteser och föregås av pris inklusive moms.

Leveransvillkor

Allmänt

För leverans tillämpas utkörning med bil till överenskommen adress. Lagerförda varor som vi för närvarande har i lager levereras till kund inom 4 dagar om inte annat är överenskommet. Ej lagerhållna varor har längre leveranstid.

Fraktkostnad

För order under 500 :- inklusive moms tillkommer en fraktkostnad på 70 :- inklusive moms inom Skellefteå, Umeå, Robertsfors, Vännäs, Bjurholm eller Vindelns kommuner. För order över 500 :- inklusive moms inom tidigare nämnda kommuner levereras ordern fraktfritt.