Spårkurser

Våra spårkurser finns på olika nivåer, både som nybörjarkurs och kurser som riktar sig till mer erfarna ekipage som vill börja med eftersök. Det finns även möjlighet att träna mer specifikt inför prov, men detta anordnas inte som kurs utan som privata träningsspår där du och din hund får gå ett provliknande spår.

Vill du veta mer om spårning med hund och vad som skulle kunna passa dig och din hund, tveka inte att kontakta oss!

Lär dig spåra med din hund!

Spårning är en naturlig egenskap hos hunden. Detta var nödvändigt för att hunddjuret i det vilda skulle kunna söka efter bytesdjur och kadaver för att äta. Kunskapen att spåra lever kvar hos tamhunden än idag! Detta är ett behagligt och trevligt sätt att aktivera din hund, som tillvaratar hundens naturliga egenskaper snarare än sätter hunden i en situation där den måste lära sig någonting som inte ligger i dess natur. Hunden får gå tillbaka till ursprunget och använda sina instinkter, bara vara hund helt enkelt!

Många hundar tycker om att spåra och svarar därför positivt på spårträning. Även om hunden är duktig på att spåra och du är duktig som förare kan man ibland behöva en kurs för att komma igång tillsammans! Kanske är hunden ung och du behöver nya infallsvinklar och idéer för er fortsatta träning som ekipage? Kanske vill ni gå vidare i er utveckling mot fungerande eftersöksekipage?

Viltspår och eftersökskurser

Vill du gå viltspårprov med din hund?